Evropski sklad za regionalni razvoj
MGTŠ

ZIMSKA SEZONA 2023/24 JE ZAKLJUČENA. HVALA VSEM ZA OBISK. 

Obratovalni čas

Nihalka: 08:00 - 18:00
Vsake pol ure.

Smučišče: /

sneŽNA ODEJA

Na smučišču: /

Novozapadlo: /

Zadnji sneg: /

Obratovanje

Nihalka: 08:00 - 18:00

Smučišče: /

1/9 naprav

0 km/22 km  prog

kamere / vreme

Višina snega

Na smučišču: /

Novozapadli sneg: /

Zadnji sneg: /

AKTUALNO

Zimska sezona 2023/24 je zaključena. Hvala vsem za obisk!

Vabljeni tudi v naprej. Lepi razgledi in aktivnosti na prostem vas vabijo skozi vse leto.

Ski center Vogel - kot v pravljici

Vogel leži v Triglavskem narodnem parku nad zatrepom Bohinjske doline. Do spodnje postaje Žičnic Vogel lahko pridete peš po urejenih poteh na severni ali južni obali Bohinjskega jezera. Pripeljete se lahko z javnim prevozom, turistično ladjo ali z avtom, ki ga parkirate na brezplačnem parkirišču. Do zgornje postaje Žičnice Vogel se na več kot 1500 m nadmorske višine udobno pripeljete z gondolo.

V tem prelestnem kraljestvu Zlatoroga vam prav v vsakem letnem času zaigra srce. Najsi bodo čudovite barve, veličastni razgledi ali pa bogastvo možnosti za aktivno preživljanje prostega časa v visokogorju. 

Ob zelo ugodnih snežnih razmerah vam kar pol leta (od novembra do maja) omogočamo kakovostno smuko na naravnem snegu. V ostalih letnih časih pa vas Vogel razvaja s panoramskimi vožnjami, s praktičnimi izhodišči za visokogorske pohodniške ture, z doživetji na planini Zadnji Vogel, odlično gostinsko ponudbo ter udobnimi nastanitvami. 

Preverite kje smo in kako do nas.

Smučarski center Vogel, eno največjih smučišč v Sloveniji

Dobrodošli v Smučarskem centru Vogel, enem izmed največjih smučišč v Sloveniji, kjer se snežna pravljica stika z vrhunskim smučarskim doživetjem.

Vogel ni le smučišče; je prostor, kjer se zima dotakne srca. Pridružite se nam za resnično pravljično doživetje, ki ga boste nosili v srcu še dolgo po vrnitvi domov.

Vogel - kot v pravljici

Naravni Sneg, naravno veselje

Na Voglu boste doživeli smučanje na naravnem snegu, kar pomeni, da se lahko prepustite pristnemu zimskemu užitku.

Raznolike smučarske proge

Z vse do 22 km smučarskih prog (odvisno od radodarnosti narave s snegom) boste našli nekaj zase, ne glede na to, ali ste začetnik, izkušen smučar ali deskar na snegu. Vogel ponuja izjemno raznolikost terenov, ki bodo zadovoljili vsak okus in smučarski nivo.

Adrenalin v snežnem parku

Za tiste, ki iščejo dodaten zagon, je na voljo največji snežni park v Sloveniji, kjer lahko izrazite svoj smučarski ali deskarski stil prostega sloga ter doživite pravo adrenalinsko avanturo.

Bogata kulinarika

Med dnevom smučarskih užitkov se prepustite še kulinaričnim v enem izmed lokalov na smučišču. Okusite lokalne specialitete, se pogrejte ob topli malici ali si preprosto privoščite pico, vse s čudovitim razgledom na okoliške gore

Kakovostna smučarska šola

Smučarska šola na Voglu vam omogoča, da svoje smučarske ali deskarske veščine izpopolnite ali se naučite od začetka. Izkušeni in prijazni učitelji bodo poskrbeli, da bo učenje zabavno in učinkovito.

Opema in servis opreme na dosegu roke

Nimate svoje smučarske opreme? Na Voglu lahko najamete vrhunsko opremo, ki vam bo omogočila brezskrbno smuko. Poleg tega pa smo tu tudi za vsa morebitna popravila ali nastavitve opreme.

Smučišče Vogel

Doživite zimo na edinstven način na smučišču Vogel, v osrčju Triglavskega narodnega parka. Vogel je eno največjih smučišč v Sloveniji, ki vas bo navdušilo s čudovitimi razgledi, snežno belimi strminami in naravnim snegom.

Z gondolo se boste dvignili v neokrnjeno naravo, kjer se boste lahko prepustili užitkom na smučarskih progah. Smučarske proge smučišča Vogel so primerne tako za začetnike kot tudi za izkušene smučarje. Najdejo se idealne proge, ki so primerne za vse ravni znanja.

Vogel ni samo smučišče, ampak tudi priložnost za preživljanje aktivnega oddiha v naravi. Ko se smučarske naprave ustavijo in se dnevni smučarji odpravijo v dolino, ostanete tako rekoč sami v objemu narave. Opazovati nočno nebo in jutranjo zarjo je nekaj nepozabnega. Za to doživetje morate bivati na Voglu. In za ljubitelje neokrnjene narave in miru imamo na voljo kar nekaj nastanitvenih kapacitet.

Bohinj - SKI VLAK Vogel

Izognite se iskanju parkirnega mesta za vašega jeklenega konjička!

Skupaj z destinacijo Bohinj in s Slovenskimi železnicami vas vabimo, da skupaj z nami prispevate delček k varovanju narave.

Zato smo vam pripravili posebno ugodno ponudbo


Parkirni režim

Parkiranje je dovoljeno samo na za to označenih mestih!

Povsod drugje, tudi ob regionalnih cestah, parkiranje ni dovoljeno in se sankciornira s strani redarske službe (Medobčinski inšpektorat in redarstvo občin Bled, Bohinj in Železniki).

Vsa parkirna mesta, vključno z zasedenostjo, najdete tukaj

Novo na Voglu

Za vas smo zgradili panoramsko, krožno kabinsko žičnico.

Na smučarski progi Orlove glave - Zadnji Vogel z letošnjo zimsko sezono obratuje nova, krožno kabinska žičnica. 

V nekaj minutah se boste lahko nekoliko spočili in v miru uživali v razgledu.

Obratovala bo tudi čez glavni del poletne sezone.

* Pred obiskom preverite obratovanje.

Naša ponudba

Smučarske proge in naprave

V ugodnih snežnih razmerah je urejeno do 22 km smučarskih prog z različnimi žičniškimi napravami.


Gostinska ponudba kot se šika

Okrepčate in odpočijete si lahko kar v štirih naših gostinskih lokalih.


Nastanitve na smušišču

Kaj je lepšega kot se zbuditi v zasneženih gorah, ko v čistem miru uživaš v sončnem vzhodu.

Dodatna ponudba

Prvič na smučeh? Nimate ali ste pozabili kak del smučarske opreme? Vas zebe bolj kot ste pričakovali?
Za vse imamo rešitev.


SE VIDIMO NA VOGLU!

Preveri trenutne razmere in vremensko napoved,
spakiraj opremo in zjutraj štart proti Voglu.
Mi vas pričakujemo.

Pogosta vprašanja

Kje najdem cenik smučarskih vozovnic?

Cenik smučarskih vozovnic in cenik vozovnic za nihalko najdete na naši spletni strani. Lahko si tudi prenesete cenik v pdf obliki.

Koliko časa velja poldnevna vozovnica?

Z dopoldansko smučarsko vozovnico lahko uporabljate smučarske naprave od začetka obratovanja smučišča in do 13:00. Z gondolo se lahko odpeljete nazaj v dolino kadarkoi do konca njenega obratovanja. Načeloma do 18:00.

Popoldanska vozovnica velja od 11:30 dalje. Če se na smučišče odpravite z gondolo, je prva možna vožnja ob 11:30, oziroma po 11:15, če je več obiska in vožnje niso na pol ure kot sicer. Če ste nastanjeni na Voglu, lahko 11:30 prvič uporabite smučarsko napravo.

Kdaj je odprta blagajna?

Blagajna je odprta od 7:30 do 17.00.
V tem času lahko kupite vozovnice za gondolo in smučarske vozovnice.  

Kaj pomeni 1-dnevna »snežni park« vozovnica?

Vozovnica »snežni park« poleg vožnje z nihalko vključuje samo še vlečnico Storeč, ki pelje do snežnega parka in štirisedežnico Brunarica, ki vas pripelje nazaj do nihalke, oziroma do restavracij Merjasec in Viharnik.

Na ostalih smučarskih napravah ne velja.

Se vozovnica lahko prenese na naslednjo sezono?

Vse dnevne vozovnice brez datuma, kupljene za sezono 2023/24, veljajo do konca naslednje smučarske sezone. Do največ 10. 5. 2025.

Sezonske vozovnice veljajo do konca tekoče sezone.

So vozovnice prenosljive?

Smučarske vozovnice niso prenosljive.

Če ne najdete odgovora na vaše vprašanje, nam pišite na blagajna@vogel.si ali nas pokličite na 04 572 97 21.

>