Vogel vam navdušujoče razglede omogoča že med vožnjo z nihalko. Z vsakim metrom višine se vam v vsakem letnem času odpirajo nove dimenzije Julijskih Alp in Bohinja. Je odlična izbira za vse, ki bi radi do Alpskih razgledov prišli na preprost način ali do njih drugače sploh ne morete.
Na zgornji postaji nihalke Vogel, ki leži na nadmorski višini 1535 m, se vam ob lepem vremenu odpre spektakularen panoramski razgled od Komne, Triglavskega pogorja, vse tja do Kamniško - Savinjskih Alp.
Vožnja z nihalno žičnico vam prihrani kar nekaj poti, ob izstopu pa ste na odlični izhodiščni točki za zanimive krajše in daljše pohodniške ture.

Svetujemo, da se držite osnovnih načel VARNE HOJE V GORAH, še toliko bolj, če se odpravite sami:
• ne precenjujte svojih sposobnosti,
• spoštujte naravo, da bo vsem naslednjim omogočena ista izkušnja,
• preverite vremensko napoved, vreme zna biti v gorskem svetu nepredvidljivo,
• ne zahajajte izven označenih poti, oziroma si priskrbite vodnika,
• bodite dobro in ustrezno opremljeni, ustrezni pohodniški čevlji so vsekakor nujni,
• uporabljajte zemljevide, ki so ustrezni za to območje,
• izogibajte se alkohola in ostalih opojnih substanc.

Start Vogel (zgornja postaja nihalke)

Nadmorska višina: 1535 m
GPS: 46.26369409065016, 13.840652765825414

Najpogosteje izbrani vrhovi

Vogel: 1.922 m
Šija: 1.880 m
Rodica: 1.966 m
Dom na Komni: 1.520 m

Nepozabna doživetja

Pripravite se na nepozabno pohodniško doživetje, kjer narava ponuja svojo polno paleto barv, zvokov in vonjav skozi vse letne čase.

Vabljeni, da postanete del te gorske pustolovščine!

Raznolike pohodniške poti

Vogel ponuja širok izbor pohodniških poti, primernih vsem stopnjam pripravljenosti in izkušenj. Od lahkotnih sprehodov po gozdovih do zahtevnejših vzponov na vrhove Julijskih Alp – vsak pohodnik bo našel pot, ki mu ustreza. Raziskujte barvite travnike, gozdne steze in se povzpnite na vrh, kjer se odprejo neskončni razgledi.

Pazite le, da ne precenite svojih zmožnosti in da ste za pot primerno opremljeni.

Za brezskrbno pohodništvo

Preden se odpravite na pot, preverite aktualne vremenske razmere in se primerno opremite. Priporočamo uporabo kakovostnih pohodniških čevljev, oblačila v več slojih za prilagajanje temperaturi in zaščito proti soncu, vetru in dežju. Vreme v hribih je lahko nepredvidljivo, kljub ugodni vremenski napovedi.

ZELO POMEMBO, s seboj imejte zadostno količino vode. V spodnjih Bohinjskih gorah namreč ni virov vode. Okrepčate se lahko v okrepčevalnici Orlove glave in ob povratku v planinski koči Merjasec ali restavraciji Vihanik. Vendar v lokalih prav tako ni pitne vode, razen seveda ustekleničene.

Naša skrb za vašo varnost je ključnega pomena, zato sledite navodilom in uživajte v brezskrbni izkušnji.

Doživljajske pohodniške poti

Vabimo vas, da odkrijete skrite zaklade Julijskih Alp skozi naše doživljajske pohodniške poti. Sledite poti, ki vodijo do najlepših razglednih točk, spremljajte cvetje, ki barva planinske travnike, ali pa se podajte na nočni pohod pod zvezdami. Vsaka pot je priložnost za nepozabno doživetje.

Doživljajske pohodniške poti: 

  • Arheološka pot
  • Nočni pohod pod zvezdami
  • Botanična tura

Raznolikost flore in favne

Med pohodi na Voglu ne spreglejte raznolike flore in favne. Na tem območju živijo redke alpske rastline in živali, ki so prilagojene specifičnim razmeram visokogorskega okolja. S spoštovanjem do narave pripomoremo k ohranjanju te edinstvene ekosistemske bilance.

Ostale poletne aktivnosti

Kontakt

Izpolnite kontaktni obrazec, ali uporabite katerega od spodnjih kontaktov.

>