Opozorila in priporočila

Uživanje na snegu in dobra volja se ob neupoštevanju osnovnih opozoril lahko kaj hitro spremenijo v svoje nasprotje. V nadaljevanju vam zato podajamo nekaj koristnih informacij, opozoril in napotkov, ki jih velja upoštevati.

Opozorila in priporočila
HOJA IN GIBANJE IZVEN UREJENIH PROG

Žičnice Vogel vam varnost zagotavljajo zgolj na urejenih progah (ob predpostavki upoštevanja navodil). Gibanje izven urejenih prog odsvetujemo vsem, ki nimajo ustreznega znanja in opreme za varno gibanje po zasneženem visokogorju.

VARNA SMUKA IN AKTIVNOSTI NA SNEGU

Varno smučanje si v največji meri zagotovite sami, z upoštevanjem pisnih navodil na napravah in smučiščih. Upoštevajte tudi FIS pravila ter navodila žičniškega osebja in vodij posameznih aktivnosti.

Opozorila
Priporočila
VREMENSKE RAZMERE IN SNEŽNI PLAZOVI

Pri zimskem pohodništvu in turni smuki je poleg ustreznega znanja in opreme pomembno razumeti tudi vremenske in snežne pogoje, ki vplivajo na varno gibanje na izbrani turi. Žičnice Vogel ne odgovarjajo za nesreče, ki se zgodijo izven urejenih prog. Priporočamo ogled spletne strani Snežni plazovi, kjer najdete aktualne informacije o nevarnosti proženja snežnih plazov v Sloveniji

VPLIV ULTRAVIJOLIČNEGA SONČNEGA SEVANJA

Zmerno sončenje je zelo koristno za zdravje, medtem ko pretirano izpostavljanje soncu prinaša negativne posledice za oči, kožo in imunski sistem. Pozimi je sicer UV sevanje v povprečju desetkrat šibkejše kot poleti, vendar je v visokogorju vseeno potrebna ustrezna previdnost. Ker se UV sončni žarki dobro odbijajo od snega, se v gorah lahko prejeta doza UV sončnega sevanja skoraj podvoji. V izogib neprijetnim posledicam, ki jih prinaša predolgo izpostavljenost soncu, vam v času vaših aktivnosti na snegu priporočamo uporabo zaščitne kreme, sončnih očal in ustreznih pokrival.

Turna smuka
>