Vizitka smučarskega centra Vogel 

Doživite zimo na edinstven način na smučišču Vogel, v osrčju Triglavskega narodnega parka. Vogel je izredno lepo visokogorsko smučišče v Sloveniji, ki vas bo navdušilo z lokacijo, s čudovitimi razgledi, snežno belimi strminami in naravnim snegom.

Z gondolo se boste dvignili v neokrnjeno naravo, kjer se boste lahko prepustili užitkom na smučarskih progah. Smučarske proge smučišča Vogel so primerne tako za začetnike kot tudi za izkušene smučarje, saj boste zlahka našli progo, ki je prilagojena vašemu nivoju znanja

Vogel ni samo smučišče, ampak tudi priložnost za preživljanje aktivnega oddiha v naravi. Ko se smučarske naprave ustavijo in se dnevni smučarji odpravijo v dolino, ostanete tako rekoč sami v objemu narave. Opazovati nočno nebo in jutranjo zarjo je nekaj nepozabnega. Za to doživetje morate bivati na Voglu. In za ljubitelje neokrnjene narave in miru imamo na voljo kar nekaj nastanitvenih kapacitet.

Posebnost smučišča Vogel je, da pri nas smučate na naravnem snegu. Če to ni super ...

Vizitka Ski centra Vogel

Spodnja postaja nihalke: 569 m

Zgornja postaja nihalke: 1.535 m

Najvišja žičniška naprava: 1.800 m


Zmogljivost nihalke: 950 na uro

Zmogljivost smučišča: 9.420 smučarjev na uro

Površina smučišča: 78 ha

Skupna dolžina smučarskih prog: 22 km


Lažjih prog: 9.500 m

Zahtevnih prog: 12.500 m

Vrste smučarskih naprav:

  • 1 krožno kabinska žičnica
  • 2 štirisedežnici
  • 3 vlečnice
  • 1 tekoči trak v otroškem parku

Smučanje na naravnem snegu

Smučišče Vogel je z 22 km smučarskih prog eno večjih smučišč v Sloveniji. 

Kadar je dovolj snega v dolini in po hribih, in je odprta tudi proga Žagarjev graben, ima smučišče Vogel tudi najdaljšo smučarsko progo v Sloveniji, dolgo kar 7,5 km. Poteka pa od zgornje postaje sedežnice Šija in vse do spodnje postaje nihalne žičnice - gondole.

Karta smučišča Vogel

Vogel karta smučišča

Preverite obratujoče naprave in odprte proge.

Tehnični podatki nihalne žičnice Vogel

Leto izdelave: 2001

Moč motorja: 692 kW

Poševna dolžina: 1690 m

Najvišja hitrost: 9 m/s

Čas vožnje: 4,2 min

Povprečni naklon: 70 %

Kapaciteta: 950 oseb / h

Kapaciteta kabine: 80 + 1 oseb

Proizvajalec: Leitner - Poma

Dve nosilni vrvi in ena vlečna vrv so garancija za varnost.

Zaradi možnosti izpada električne energije nihalka ob nevihtah ne vozi.

Zimska pravljica

Smučarski center Vogel vas pozimi razvaja s smučanjem na naravnem snegu, preprosto spektakularnimi razgledi in izvrstno urejenimi progami. Kljub veličastnemu okolju pa smučišče sploh ni zahtevno. Pravzaprav boste na Voglu zlahka našli progo, ki je prilagojena vašemu nivoju znanja.

Zimska idila in topli sončni žarki vam od decembra pa vse do konca aprila obljubljajo nepozabna doživetja na snežnih strminah.

Vogel je res pravi raj za ljubitelje smučanja, deskanja na snegu, turne smuke ali free ski-ja… Poskrbimo tudi za malčke, ki lahko svoje znanje vadijo v otroškem parku in ljubitelje akrobatskih prvin, za katere vsako zimo uredimo snežni park Vogel. Za piko na i pa si privoščite še zimski polet z jadralnim padalom v tandemu.

Poleg osnovne zimske ponudbe poskrbimo tudi za celosten smučarski servis – od kakovostne smučarske šole do nakupa, najema in servisa smučarske opreme. Seveda pa ne gre pozabiti tudi na udobna ležišča in okusno gostinsko ponudbo ter na zabavne in tekmovalne zimske dogodke.

>